Like ons!
De Gendt na mislukt plan: 'Bij de derde keer heb ik Tony Martin geflikt'

Tour de France

De Gendt na mislukt plan: 'Bij de derde keer heb ik Tony Martin geflikt'

Thomas De Gendt had in de derde etappe van de Tour de France graag in de ontsnapping gezeten, maar had constant één Duitser in zijn wiel: Tony Martin. De Jumbo-Visma-renner mocht De Gendt niet laten rijden, tot wanhoop van De Gendt, die zijn payback pakte.

De Gendt werd vooraf door de ploeg aangewezen om in de ontsnapping te zitten. ‘Helaas had ik met Tony Martin een schaduw die je niet zomaar losrijdt. Bij de derde keer besefte ik dat het geen zin had. Ik mocht van Tony niet wegrijden. Op dat moment vloek je het hele peloton bij elkaar, maar het waren orders van zijn ploeg’, schrijft De Gendt in zijn column voor Het Nieuwsblad.

‘Jumbo-Visma wilde dat geen enkele renner van Lotto Soudal in de vlucht zat, omdat we met Caleb Ewan een kanshebber hadden.’ Toch lukte het uiteindelijk met Tim Wellens. ‘Toen Tony voor de derde keer in mijn wiel bleef kleven, heb ik hem geflikt. Ik ging vol in de remmen om vervolgens te zigzaggen, zodat hij mij niet kon passeren. Intussen staken honderd renners ons voorbij. Toen Tony me weer kon passeren, waren de vluchters (met Wellens, red.) al gaan vliegen.’ (Foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven