Like ons!
Amsterdam wil Grand Départ in 2025; mogelijk samenwerking met Rotterdam

Tour de France

Amsterdam wil Grand Départ in 2025; mogelijk samenwerking met Rotterdam

Amsterdam bestaat in 2025 750 jaar en dat wil de stad graag vieren met het Grand Départ van de Tour de France. Dat meldt Het Parool dinsdag. De Tour de France werd voor het laatste in 2015 in Nederland georganiseerd, in de stad Utrecht.

In 1954 was de start van de Ronde van Frankrijk in Amsterdam en daar komt ruim 70 jaar laten misschien een vervolg op. GroenLinks heeft dinsdag een initiatiefvoorstel ingediend om de grootste wielerronde ter wereld naar de hoofdstad te halen.

Amsterdam zou in 2025 sowieso graag een groot sportevenement organiseren om het 750-jarig jubileum te vieren en de Tour de France is één van de opties. ‘Wielrennen is een brede volkssport waar veel Amsterdammers van kunnen genieten’, zegt raadslid Dorrit de Jong.

‘Bovendien mogen we onszelf wel weer eens wat meer op de kaart zetten als fietsstad. Amsterdam was de fietshoofdstad van de wereld, maar inmiddels worden we voorbijgestreefd door Utrecht en Kopenhagen.’ Ook Rotterdam mikt op een Grand Départ in 2025. De Jong denkt aan een start in Amsterdam en een finish in Rotterdam van de eerste etappe van de Tour de France van 2025. (Foto: Screenshot)

1 reacties

  1. Lecram

    Lecram

    9 Jul 2019 om 19:15

    " Ook Rotterdam mikt op een Grand Départ in 2015. " Zijn ze lekker vlot mee .... Edit redactie: dank u wel, het is aangepast!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven