Schade na etappe 4 in Tour: Heftige beelden van val Périchon, die gewoon start Tour de France

Schade na etappe 4 in Tour: Heftige beelden van val Périchon, die gewoon start

Door Ward Hilhorst 09 juli 2019 | 22:43


Ongelukken horen helaas bij de Tour, dat bleek wel in de eerste etappe van dit jaar. In de vierde etappe hebben we gelukkig geen grote valpartijen gezien. Toch zijn we niet volledig vrij van blessureleed. De schade wordt hieronder opgemaakt.

Het grootste slachtoffer van de dag lijkt Magnus Cort te zijn. Hij was samen met zijn ploegmaat Gorka Izagirre betrokken bij een valpartij, en zijn ploeg laat op Twitter weten dat de Deen een breukje in zijn hand heeft opgelopen. Toch kan hij in de Tour blijven. Izagirre is er helemaal schadevrij vanaf gekomen.

Pierre-Luc Périchon vloog hoog over een vluchtheuvel heen en landde op zijn heup. Het beeld van zijn val is hieronder te zien. Hij is gehavend, maar kan morgen starten. Ook Tony Gallopin kreeg voor de tweede keer deze Tour te maken met een valpartij te maken. Hij viel op dezelfde zij waar hij eerder op viel. Bij de ploeg blijft de hoop op herstel, dus gaat hij in de vijfde etappe wel gewoon van start. Dit laat zijn ploeg AG2R La Mondiale weten.

Dylan Groenewegen is aan de beterende hand. Dat bleek uit het feit dat hij mee kon sprinten om de ereplaatsen. Toch speelde zijn valpartij in etappe 1 hem nog parten. De komende dagen hoopt hij nog meer te herstellen en weer voor de winst te kunnen gaan. (Foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws