Kristoff heeft spijt van negeren leadout Philipsen: 'Hij was indrukwekkend' Tour de France

Kristoff heeft spijt van negeren leadout Philipsen: 'Hij was indrukwekkend'

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2019 | 08:20


Jasper Philipsen heeft als Tourdebutant indruk gemaakt in de vierde etappe van de Tour de France. De piepjonge Belg (21) verzorgde een perfecte leadout voor Alexander Kristoff, onder meer door Peter Sagan brutaal aan de kant te schuiven.

In een gevecht om het wiel van Elia Viviani tussen Sagan en Philipsen kwam Sagan weliswaar als winnaar uit de strijd, Kristoff heeft na de actie spijt dat hij niet meer vertrouwde op zijn ploegmaat. De Noor koos naar eigen zeggen al snel zijn eigen weg in de sprint en werd tweede. 'Jasper hield mij goed voorin, maar ik heb misschien iets te snel de wielen van de jongens van Deceuninck-Quick Step opgezocht. Ik had wat langer kunnen wachten, omdat Jasper nog altijd goed geplaatst was', zo vertelt Kristoff aan Sporza.

Kristoff is onder de indruk van het werk van Philipsen, die geslaagd is voor de test. 'Dit was de eerste keer dat we de kans kregen om onze lead-out uit te proberen, dus ik wist nog niet goed hoe sterk hij was. Hij heeft me vandaag positief verrast. Hij deed het heel goed. Heel indrukwekkend voor iemand die nog maar 21 is om me zo op sleeptouw te nemen.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws