Van Aert wil laatste poging wagen voor gele trui: 'Het is mijn laatste kans' Tour de France

Van Aert wil laatste poging wagen voor gele trui: 'Het is mijn laatste kans'

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2019 | 09:23


Wout van Aert kan woensdag nog één keer voor de gele trui gaan, zo beseft hij. De renner van Team Jumbo-Visma staat in het klassement tweede, op twintig seconden van leider Julian Alaphilippe. Donderdag staat aankomst op La Planche des Belles Filles op het menu.

Van Aert, de leider in het jongerenklassement, weet dus dat het woensdag alles op niets wordt in een lastige heuveletappe. 'Het is in principe mijn laatste kans, want La Planche des Belles Filles zal het net niet lukken, zal ik maar zeggen', aldus een lachende Van Aert bij Sporza.

De Tourdebutant beseft dat hij met Alaphilippe een lastige concurrent in het geel heeft. 'Of het realistisch is, moet ik nog bekijken. Julian wil die trui zo lang mogelijk behouden. Als iemand van de klassementsrenners het geel had en graag was kwijt geraakt, dan had het nog zin gehad om in de vroege vlucht te gaan, maar daar zal ik nu geen ruimte voor krijgen. Dit was op voorhand wel een rit waar ik voor mijn kans mag gaan, dus ik zal zien hoe ik me voel.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws