Teunissen: 'Groenewegen mag nóg meer vertrouwen hebben in mijn capaciteiten' Tour de France

Teunissen: 'Groenewegen mag nóg meer vertrouwen hebben in mijn capaciteiten'

Door Bram van der Ploeg 10 July 2019 11:07


Mike Teunissen was dinsdag na afloop van de vierde etappe kritisch op Team Jumbo-Visma en Dylan Groenewegen in het bijzonder. Volgens hem kwam de kopman de afspraken niet na en dat is volgens Teunissen een dure fout. 

In het Algemeen Dagblad legt hij uit waarom hij zo baalt van de sprint: 'Wij hebben de mankracht om hem vanaf die bocht naar de sprint te loodsen. Dat zie je ook, want Wout en ik zitten er ook. Alleen Dylan niet. En ik word ook nog zesde. Als hij mijn sprint nog ziet, mag hij nóg meer vertrouwen hebben in mijn capaciteiten, en die van de ploeg.'

'Het is hier geen kermiskoers. Het is niet zo dat we hier elke dag een nieuwe kans krijgen en Dylan zeker niet. Het lijkt mij normaal dat we kritisch blijven. Het is een goede, harde les', vervolgt Teunissen, die desondanks positief blijft: 'Ik ben ervan overtuigd dat Dylan de snelste sprinter van het peloton is. Voor hem wil ik ook alles doen. Kijk, we mogen zijn val zeker niet onderschatten. Als hij de volgende keer hersteld is en beter communiceert, weet ik zeker dat het goedkomt.' (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!