Kruijswijk als luxe leadout voor Van Aert: 'Voor de Tour met elkaar afgesproken' Tour de France

Kruijswijk als luxe leadout voor Van Aert: 'Voor de Tour met elkaar afgesproken'

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2019 | 17:44


Steven Kruijswijk mag dan klassementsman zijn bij Team Jumbo-Visma, in de vijfde etappe van de Tour de France reed hij in de slotkilometers Wout van Aert naar voren. Na afloop stelt de Nederlander bij de NOS dat hij dat met alle liefde deed voor zijn ploegmaat.

‘Je probeert elkaar te helpen, dat hebben we voor de Tour met elkaar afgesproken. Wout helpt mij en ik hem waar het kan, zonder al te veel risico. Je weet dat hij snel is, hij wordt hier tweede. Het is niet voor niets, dat is goed voor de moraal. Wout heeft in de Dauphiné bewezen dat hij heel rap is en dan moet je daar vertrouwen in hebben. Hij zei na de klim dat hij zich nog goed voelde', aldus Kruijswijk.

Dat de kopman van Jumbo-Visma zich ertussen smeet, vond hijzelf ook een verrassing. ‘Het ging vrij makkelijk. Ik was verrast dat ze ons zo makkelijk ertussen lieten, gisteren had ik dat niet hoeven te proberen. In de laatste kilometer was het niet meer aan mij om me er mee te bemoeien.’

Kruijswijk: 'La Planche des Belles Filles wordt het eerste meetmoment'

'Ikzelf ben de dag goed doorgekomen, het is afwachten hoe het morgen gaat', vervolgt Kruijswijk, die in de zesde etappe er zal moeten staan op La Plance des Belles Filles. De vijfde etappe vond hij in dat opzicht nog geen echte test. 'Morgen wordt het eerste meetmoment.’ (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws