Like ons!
'Verwarde' Matthews en Sunweb teleurgesteld: 'Gewoon klote' en 'idiote acties'

Tour de France

'Verwarde' Matthews en Sunweb teleurgesteld: 'Gewoon klote' en 'idiote acties'

Het gaat niet goed met Michael Matthews in de Tour de France. Ja, hij werd nog netjes tweede in de rit naar Epernay, maar in de massasprints werd hij respectievelijk zesde, negende en zevende. Die zevende plaats was vandaag, woensdag, en niemand bij Sunweb is blij met die prestatie. Zeker niet omdat de ploeg de hele finale kleurde en op kop reed.

Wilco Kelderman nam vooral het klimwerk voor zijn rekening en baalt dan ook dat dat niet werd beloond met de zege. ‘Teleurgesteld? Ja, een beetje wel, je hoopt natuurlijk op de overwinning. Ik heb niet gezien wat er in die finale gebeurde, maar we hebben er in ieder geval alles aan gedaan’, zegt hij bij de NOS. Bij het Algemeen Dagblad vulde hij aan: ‘Het is gewoon klote, maar als je het niet probeert win je niet. We blijven vechten.'

Ploegleider Aike Visbeek denkt dat Matthews te weinig risico’s neemt. ‘De snelheid is niet het probleem. Het verschil is dat Sagan agressiever sprint, met veel risico’s. Dat doet Michael niet en daar wordt hij soms door teruggeworpen.’ Matthews zelf hekelt het risico juist. ‘Ik weet niet wat die andere sprinters hier aan het doen zijn, maar de meesten horen thuis in een boksring’, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. ‘Dat zal wel bij het sprinten horen.’

Matthews; van droomdag naar wasmachine

Een zichtbaar gebroken Matthews vervolgt het interview met een wedstrijdanalyse. ‘Het ging zoals we gedroomd hadden. We zijn veel sprinters kwijtgeraakt en mijn teamgenoten hebben me goed afgezet. Ik weet niet wat er in de finale gebeurd is. Ik hoopte ruimte te krijgen om vrij te sprinten en mijn pk's te tonen. Maar daar kwam ik niet aan toe', vertelt hij op een sombere toon. Een positioneringsprobleempje, weet Matthews zelf ook. ‘Sommige sprinters haalden idiote acties uit bij de laatste rotonde. Vanaf daar was het een wasmachine en werd ik achteruit geworpen', herinnert hij.

'Momenteel ben ik een beetje verward tijdens de sprints', verklaart hij zijn huidige prestaties, die tot grote teleurstelling leiden. 'Ik weet niet of ik gebracht wil worden door de ploeg of in mijn eentje een weg wil zoeken. Soms heb ik mijn ploeggenoten wel, soms niet. Ik weet eigenlijk niet wat het beste voor mij is. Ik moet mezelf nu bij elkaar rapen en blijven proberen. Dit is niet wat ik wilde’, aldus een verslagen Matthews. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven