Like ons!
Kruijswijk vreest supersteil geitenpad: 'Voor mij niet de perfecte finale'

Tour de France

Kruijswijk vreest supersteil geitenpad: 'Voor mij niet de perfecte finale'

Steven Kruijswijk voorspelt grote verschillen in de zesde etappe van de Tour de France voor het algemeen klassement. De Nederlander verkende de slotklim La Planche des Belles Filles en waarschuwt voor de laatste onverharde kilometer, die supersteil is.

Het grindpad leidt de renners over een maximale stijging van 24 procent. 'Als je tot die laatste kilometer bij de sterkste mannen zit, ben je er nog niet hoor. In dat slot gaan we nog serieuze tijdverschillen zien', aldus Kruijswijk in De Telegraaf.

'Dit is voor mij niet de perfecte finale. Het is steil en onregelmatig, ik heb mijn voorbereiding er vooral op afgestemd dat ik top ben in de laatste week. Het is voor mij vooral zaak om de besten van de dag bij te houden', vervolgt de Nederlander, die de aankomst zodoende wat vreest. 

Kruijswijk: 'Niet bezig met gele trui'

Als mannen zoals Egan Bernal, Thibaut Pinot en Jakob Fuglsang op de pedalen gaan staan, kunnen de verschillen oplopen. Voor Kruijswijk is er eventueel een troostprijs. 'Het is zo dat ik van alle klassementsrenners het dichtste bij het geel sta, maar daar ben ik niet mee bezig. Al weet ik ook dat als ik er bij blijf ik een kans op de gele trui maak.' De NOS stuurde Herman van der Zandt de slotklim op. Bekijk de beelden. (foto: Sirotti)

LEES OOK: Lefevere boos over onverharde Tour-finish: 'Hoop dat dit in hun muil ontploft'

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven