Like ons!
De favorieten op La Planche des Belles Filles: Bernal getipt, Pinot in eigen huis

Tour de France

De favorieten op La Planche des Belles Filles: Bernal getipt, Pinot in eigen huis

Wie wint er op La Planche des Belles Filles? Hoewel de Tour de France al vijf dagen oud is, wordt er al weken gesproken over die zesde etappe in de Vogezen. Volgens zijn oud-trainer is Egan Bernal de favoriet, maar Thibaut Pinot wil in eigen huis ook iets proberen.

Gianni Savio, die Bernal naar Androni-Sidermec haalde en zo aan de basis stond van zijn doorbraak, denkt dat de jonge Colombiaan gaat uitpakken. 'La Planche des Belles Filles is een aankomst op zijn maat. Hij voelt zich goed en waarom zou hij de kans op een zege laten liggen?', zo vraagt Savio zich af in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Of hij niet te jong is voor Tourwinst? Hij kan goed om met de druk en wat is jong? Hij draait al een tijdje mee en is zowel fysiek, als mentaal in staat om leider zijn en een ronde te winnen.'

Pinot woont in Mélisey, op twintig kilometer afstand van de finish van donderdag, en kent de klim dus als zijn broekzak. 'Er zullen veel supporters op mij wachten en ik hoop dat ik kan beantwoorden met een goed resultaat. La Planche des Belles Filles heeft vaak de waarheid bloot gelegd in de Tour, het is een echte test. Je kunt je niet verschuilen, omdat het heel zwaar is', zo citeert Cyclingnews.

Ook Jakob Fuglsang hoopt donderdag te oogsten. Ondanks zijn crash in de eerste etappe van de Tour wil hij zijn goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik en de Dauphiné bevestigen. 'Het wordt een zware etappe, zwaarder nog dan anders. Ik hoop van voren te zitten en we zullen zien op wie we moeten rekenen in het algemeen klassement. Ik hoop één van die jongens te zijn.'

Andere kanshebbers zijn lichtgewichten Enric Mas en Nairo Quintana. Mas van Deceuninck-Quick-Step is bij AS.com ambitieus voor de zesde rit: 'Ik wil geen tijd verliezen. Mijn land komt later met het hooggebergte, maar ik hoop toch al wat verschillen te maken met andere rivalen. Quintana: 'Eindelijk komen we aan in de bergen. Zo'n explosieve aankomst past niet echt bij mij, maar we zullen zien wie het sterkst is.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven