Thomas in één klap van twijfelgeval naar favoriet: 'Dit had Geraint nodig' Tour de France

Thomas in één klap van twijfelgeval naar favoriet: 'Dit had Geraint nodig'

Door Bram van der Ploeg 12 July 2019 10:07


Bij Team INEOS is men opgelucht dat Geraint Thomas donderdag als beste klassementsrenners bovenkwam op La Planche des Belles Filles. De Welshman was de sterkste op het loeisteile en onverharde laatste stuk.

'Dit had Geraint nodig. Vanaf de tijdrit volgende week vrijdag krijgen we vrijwel dagelijks een koninginnerit voorgeschoteld. Iedereen zal dan geregeld door zijn pijngrens moeten trappen. Dat lukt veel beter wanneer je vertrouwen in je eigen kunnen hebt, dan wanneer je twijfelt', aldus ploegbaas Dave Brailsford in De Telegraaf.

Door overgewicht, tegenvallende resultaten, ziekte en valpartijen kwam Thomas onwetend naar de Tour, maar volgens Brailsford heeft hij zijn zelfvertrouwen nu hervonden. 'Daar kan hij de hele Tour van profiteren. Daarom is die eerste bergrit ook altijd zo belangrijk.'

Thomas: 'Ik had geen vraagtekens'

Thomas zelf was na afloop vrij nuchter onder zijn prestatie. Volgens hem is hij door zijn Tourzege van vorig jaar gevormd. 'Ik voelde mij goed en heb goed getraind. Door mijn val in Zwitserland heeft niemand de vorm gezien die ik had, maar ik hield het vertrouwen. Iedereen kan vraagtekens hebben gehad, maar ik niet. Het is goed om deze eerste test zo te doorstaan', zo citeert het Algemeen Dagblad. (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!