Mollema woedend op motards: 'Met jury gepraat, dit heeft invloed op koersverloop' Tour de France

Mollema woedend op motards: 'Met jury gepraat, dit heeft invloed op koersverloop'

Door Bram van der Ploeg 13 juli 2019 | 17:43


Bauke Mollema heeft na de achtste etappe in de Tour de France opnieuw uitgehaald naar de Tour-organisatie en zijn motards. Volgens de Nederlander hebben de motoren veel invloed op de koers, omdat ze heel dicht voor het peloton rijden.

'Ik ben blij dat De Gendt wint, want we reden weer de hele dag in de afdalingen achter de motor. Het is echt belachelijk. Ik heb al met de jury gepraat onderweg, want de televisiemotor rijdt er echt de hele tijd één seconde voor. Dat is in een afdaling gewoon een groot verschil. Het is jammer dat ze daar geen aandacht aan besteden, dit heeft echt invloed op het koersverloop', aldus Mollema bij de NOS.

Mollema kan geel Ciccone niet verdedigen

De Nederlander reed zelf in een dienende rol, omdat Giulio Ciccone het geel dreigde te verliezen aan aanvaller Julian Alaphilippe. 'Het is een supergoede klimmer, die heel goed in vorm is. Zulke ritten zijn perfect voor hem. Hij is heel explosief en dat zijn wij iets minder. Het was een lastige dag, al hadden we niet verwacht dat er maar vier in de kopgroep zouden zitten. Astana en EF gingen in de laatste zeventig kilometer vol gas rijden en dan is het een knap staaltje dat De Gendt toch nog wint.'

Of er iets te doen was aan de aanval van Alaphilippe? Mollema vindt van niet. 'We verwachtten het ook, of het nu voor de etappezege was of niet. Dat laatste stukje van dat laatste klimmetje was gewoon supersteil en dat is natuurlijk perfect voor hem. We moesten hem proberen te volgen, maar dat lukte gewoon niet. Ik zat goed vooraan en probeerde het tempo erin te houden. Ik kreeg alleen niet echt hulp en als je dan één of twee kilometer wat op en af op kop rijdt, wordt het lastig om het dicht te rijden.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws