De Jongh zet alle kaarten op Porte, maar: 'Mollema wil geen tijd verliezen' Tour de France

De Jongh zet alle kaarten op Porte, maar: 'Mollema wil geen tijd verliezen'

Door Bram van der Ploeg 13 juli 2019 | 20:54


Steven de Jongh heeft bij het Algemeen Dagblad verteld dat Bauke Mollema zo lang mogelijk in het klassement wil blijven staan. De ploegleider van Trek-Segafredo ziet de Nederlander als plan B na Richie Porte.

'Het grote plan is Richie beschermen en zorgen dat Bauke geen tijd verliest. Hij wil voorlopig geen tijd verliezen. Pas als hij echt een slechte dag heeft, laat hij lopen en gaat hij voor etappes. Als hij zich niet goed voelt, laat hij zich echt wel lossen', aldus De Jongh.

In dat opzicht komt het Trek-Segafredo niet slecht uit dat Giulio Ciccone in de achtste etappe de gele trui verloor. De Italiaan is in principe in de Tour voor zijn twee kopmannen. 'Het was eigenlijk wel een beetje ingecalculeerd. We wisten dat Alaphilippe in deze finale heel moeilijk te controleren was en Giulio was gisteren al heel erg vermoeid na die dag in de ontsnapping. Hij kon wel bijblijven, maar hij was niet top. We hebben geprobeerd om die groep heel veel tijd te geven, maar er namen al snel andere ploegen over.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws