Like ons!
Meeste Tour-prijzengeld voor Jumbo-Visma, Movistar en Astana stijf onderaan

Tour de France

Meeste Tour-prijzengeld voor Jumbo-Visma, Movistar en Astana stijf onderaan

Jumbo-Visma doet uitstekende zaken in de Tour de France en dat betaalt zich ook uit. Letterlijk. De zwart-gele formatie heeft het meeste prijzengeld van alle ploegen bij elkaar gereden met onder meer ritzeges van Mike Teunissen, Dylan Groenewegen, Wout van Aert, de ploegentijdrit en enkele dagen geel.

Het grootste gedeelte van de 66.560 die Jumbo-Visma binnen wist te slepen komt op het conto van de ritzeges, want die zijn 11.000 euro per stuk waard. Daarmee blijft het de rest van de ploegen met ruim 13.000 euro voor. Lotto Soudal volgt op 53.530 euro dankzij onder meer de ritzege van Thomas De Gendt, de vele ereplaatsen van Caleb Ewan en de bergtrui van Tim Wellens.

Ook Deceuninck-Quick-Step (43.750 euro) en BORA-hansgrohe (32.710 euro) boeren goed mede dankzij hun sprinters Elia Viviani en Peter Sagan. De top vijf wordt gecompleteerd door Bahrain-Merida, dat 29.950 euro verdiende, dankzij onder meer de ritzege van Dylan Teuns op La Planche des Belles Filles. Van de Procontinentale ploegen verdiende Wanty-Gobert (18.060 euro) het meest.

Kijken we naar de ploegen die het minste geld in de wacht sleepten, zien we twee absolute topteams onderaan bungelen. Het Movistar van Mikel Landa, Nairo Quintana en Alejandro Valverde staat troosteloos onderaan met 2800 euro. Vlak daarboven het onzichtbare Astana met 2960 euro. Vlak daarboven staan Arkea-Samsic (3840 euro), AG2R (4320 euro) en EF Education First (5080 euro). Team Sunweb eindigt met 14.090 euro in de middenmoot. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven