Like ons!
Van der Poel en opa Poulidor onder indruk van Van Aert: 'Zag het al aankomen'

Tour de France

Van der Poel en opa Poulidor onder indruk van Van Aert: 'Zag het al aankomen'

Wout van Aert heeft met zijn grandioze sprintzege in de Tour de France indruk gemaakt op alles en iedereen. Zo ook op Mathieu van der Poel. In het veld zijn ze elkaars concurrenten en heel soms ook op de weg. Maar bovendien zijn het sportmannen met bewondering voor elkaar.

Voor Van der Poel kwam het niet als verrassing. ‘In de Dauphiné bewees hij al klaar te zijn voor de Tour’, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. ‘Hij zat er in de eerste week dichtbij, dat hij nu wint vind ik dan ook niet echt een verrassing. Wout moest het hebben van een iets selectievere rit en door de omstandigheden was dit op zijn lijf geschreven.’

‘Je zag vorige week al aankomen dat hij nog een rit zou winnen’, vervolgt Van der Poel, die Van Aert complimenteert. ‘Ik denk dat etappewinst zijn absolute doel was voor hem in zijn eerste Tour. Het is hoe dan ook knap wat hij hier laat zien.’ Van Aert werd eerder tweede in een sprint met een selectieve groep en maakte ook indruk als knecht van Dylan Groenewegen en in de gewonnen ploegentijdrit.

Poulidor: 'Van Aert is geweldig en heeft me verrast'

Maar niet alleen Van der Poel is onder de indruk. Ook Van der Poels opa, Raymond Poulidor, is verrast door de prestaties van Van Aert. ‘Wout is geweldig en heeft me verrast. Hij gaat heel hard in de sprints en verslaat de besten. En Wout is goed in de tijdrit. Het enige waar hij misschien niet van houdt is het hooggebergte', krijgt het AD te horen. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven