Like ons!
'Bennett geflikt door ploeg', Jumbo-Visma vindt van niet: 'Zijn eigen schuld'

Tour de France

'Bennett geflikt door ploeg', Jumbo-Visma vindt van niet: 'Zijn eigen schuld'

George Bennett van Jumbo-Visma stond knap vierde in het algemeen van de Tour de France, tótdat het flink misging in de tiende etappe. Bennett ging bidons halen op een verkeerd moment, kwam alleen te zitten en verloor minuten. Volgens Thomas De Gendt is dat de schuld van Jumbo-Visma, maar de ploeg zelf wijst juist naar Bennett.

‘Ik heb de indruk dat Bennett een beetje geflikt is door zijn ploeg’, schrijft De Gendt, die in dezelfde waaier als Bennett zat, in zijn column voor Het Nieuwsblad. ‘Iedereen voelde dat er elektriciteit in de lucht hing, maar toch vroeg zijn ploegleiding of hij bidons kwam halen. Tien minuten later zag ik hem reddeloos passeren in de derde waaier met zeven bidons op zijn rug. Daar was hij mooi klaar mee.’

Ploegleider Frans Maassen oordeelt echter dat Bennett zijn eigen ruiten ingooide. ‘Het is een beetje zijn eigen schuld, vinden wij. Hij koos er zelf voor om bij de auto bidonnen te gaan halen. Toen scheurde het en zat hij met acht bidonnen op zijn rug. Zo’n klein mannetje rijdt dat natuurlijk nooit meer dicht', zegt Maassen bij Tour du Jour.

Bennett: 'Ploegleiding was ook verbaasd'

Bennett zelf spreekt bij het Nieuw-Zeelandse Stuff over een verwarrende situatie. ‘Ik weet niet waarom ik afzakte, maar ik was in de veronderstelling dat ik ze moest halen, terwijl niemand ze nodig bleek te hebben. De radio was een beetje vaag, ik ging terug om bidonnen te halen en de ploegleiding was ook verbaasd.’ (Foto: Sirotti)

1 reacties

 1. Argos

  Argos

  16 Jul 2019 om 19:14

  Ik ben geneigd De Gendt te geloven.
  Ook al heeft Bennett aangeboden om bidons te halen , wat ik betwijfel, dan nog had Maassen moeten zeggen dat hij voorin moest gaan zitten.
  De successen bij Jumbo worden volgens mij niet behaald door de ploegleiders. Ik vind Maassen ook een flapdrol met zijn reactie.
  Als ik Bennett was zou ik benen maken bij Jumbo.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven