Like ons!
Van Aert verbaast: 'Laatste nog niet gezien', 'Boonen-vergelijking nu reëel'

Tour de France

Van Aert verbaast: 'Laatste nog niet gezien', 'Boonen-vergelijking nu reëel'

Dat Wout van Aert wat kon, wisten we. Dat wisten ze natuurlijk nog beter bij Jumbo-Visma. Maar dat hij in zijn debuutjaar een Touretappe zou winnen, dat had niemand voor mogelijk gehouden. Zeker niet omdat hij het in de sprint moest opnemen tegen de hele sprintelite. Ook ploegleider Nico Verhoeven viel van de ene verbazing in de andere.

‘Ik ben een vrij rustig type, maar dit is wel erg mooi’, lacht Verhoeven, die met Mike Teunissen, Dylan Groenewegen en nu ook Van Aert sprints won. ‘Deze weelde heb ik nooit meegemaakt, hier droom je alleen maar van. Het is uniek dat we met Dylan de snelste sprinter in de ploeg hebben en dan blijkt dat onze nummers twee en drie óók de beste sprinters van de wereld kunnen kloppen. Dan valt echt alles op z’n plek’, zegt Verhoeven tegen Nu.nl.

Verhoeven: 'Hebben het laatste van Van Aert nog niet gezien'

En de spanning was flink te snijden in de ploegwagen bij Jumbo-Visma. ‘Op het moment dat Wout zijn sprint inzette, viel bij ons de tv uit. De wedstrijdradio had het over Van Aert en Viviani, maar gaf geen winnaar. Dan word je gek. Dan begon mijn telefoon plotseling te rinkelen, te trillen en te piepen. Toen wist ik het wel. Ongelofelijk’, krijgt Het Laatste Nieuws te horen van Verhoeven.

Na het lossen van Groenewegen had men bij Jumbo-Visma niet meer gedacht aan een ritzege. ‘Je ziet dat alle andere sprinters mee zijn. Dan moet Wout dus de beste mannen gaan kloppen. Dat verwacht je niet en toch gebeurt het. Dat geeft gewoon aan hoe goed hij is en hoeveel talent hij heeft. Je ziet hem elke keer groeien en elke keer denk je: dit is het. Maar we weten het gewoon niet, we hebben het laatste nog niet van hem gezien.’

'Vergelijking tussen Van Aert en Boonen nu wel reëel'

Het levert Van Aert zelfs een hele grote vergelijking op. ‘Na zijn sprintzege in de Dauphiné is hij vergeleken met Tom Boonen, dat vond ik op dat moment niet reëel. Maar nu vind ik het wel reëel. Hij wint een massaspurt tegen alle grote mannen, hij klopt Viviani in een rechtstreeks duel: dan ben je gewoon een hele grote meneer.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven