Mollema na 'waardeloze dag' in Tour de France: 'Kwaad op mezelf en op de ploeg' Tour de France

Mollema na 'waardeloze dag' in Tour de France: 'Kwaad op mezelf en op de ploeg'

Door Marijn van den Berge 16 juli 2019 | 14:29


Bauke Mollema is niet blij met hoe de tiende etappe van de Tour de France is verlopen voor zijn ploeg Trek-Segafredo en met name ook zijn kopman Richie Porte. Door waaiers werd er 1.40 verloren op de concurrentie, kostbare tijd.

‘Het werd gewoon een waardeloze dag, waarop we ons als ploeg hebben laten verrassen en er onnodig veel tijd is verspild’, zegt Mollema tegen het Algemeen Dagblad. ‘Ik was kwaad op mezelf en kwaad op de ploeg. We zaten te ver van achteren met z’n allen en zagen het niet aankomen dat er waaiers zouden ontstaan. Richie is hierin geen specialist, maar we zijn er als ploeg verantwoordelijk voor hem uit de problemen te houden’, aldus Mollema.

De Nederlander ziet het somber in voor een topklassering van Porte. ‘Maak nu nog maar eens tweeënhalve minuut goed. Zelfs in ritten met aankomst bergop zijn de verschillen vaak klein. Als je dan twintig seconden pakt, zet dat ook niet echt zoden aan de dijk. Of het voor mij meer vrijheid betekent? Daar is nog niet over gesproken.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws