Like ons!
Pinot 'kookt van woede', Bardet voelt geen druk meer na tijdverlies in Tour

Tour de France

Pinot 'kookt van woede', Bardet voelt geen druk meer na tijdverlies in Tour

Thibaut Pinot is nog steeds niet bekomen van de enorme tegenslag die hij in de tiende etappe van de Tour de France kende. Hij raakte achterop in de waaierrit en verloor zodoende 1.40 minuten. Op de persconferentie is de Fransman nog steeds boos.

‘Ik voel nog altijd veel woede en frustratie. Dit hadden we niet verdiend’, zegt Pinot tegen de aanwezige media. ‘We hadden tot nu toe nog geen enkele fout gemaakt en gisteren maakten we één foutje. Ik heb vaker moeten aanvaarden dat ik tijd verloor door waaiers, maar dat kan ik deze keer niet. De concurrentie heeft geen 1.40 op ons gepakt, die hebben wij gegeven’, aldus Pinot.

‘Ik kook van woede’, vervolgt een uiterst gefrustreerde Pinot, die deze agressie wil gebruiken om terug te slaan. ‘Het liefst zou ik nu willen beginnen aan de rit naar de Tourmalet. Mijn doel om het podium te halen is nog altijd realistisch. Daar heb ik de benen voor en daar twijfel ik niet aan.’

Bardet: 'Ik voel geen druk meer'

Ook Romain Bardet verloor als Franse troef al tijd in de eerste tien etappes. Op La Planche des belles Filles kon hij niet mee en in de ploegentijdrit was hij de grote verliezer. 'Ik voel me een stuk optimistischer. We gaan nu richting mijn terrein', vertelt hij aan Wielerflits. 'Ik voel geen druk meer. Ik wil nu vooral genieten van mijn Tour. Ik hoop vanaf nu te profiteren van mijn tijdverlies.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven