Like ons!
Moet Van Aert balen van nieuw contract Groenewegen? 'Hij krijgt kans op groen'

Tour de France

Moet Van Aert balen van nieuw contract Groenewegen? 'Hij krijgt kans op groen'

Dylan Groenewegen gaat zijn contract verlengen bij Team Jumbo-Visma en dat is volgens de Belgen misschien wel slecht nieuws voor Wout van Aert. De alleskunner van de ploeg lijkt ooit voor groen te kunnen gaan in de Tour, maar krijgt hij die kans?

'Waarom is dat een probleem? Ik zie Van Aert veel punten pakken op plaatsen waar Groenewegen niet aanwezig zal zijn', begint Sven Nys overtuigend bij Vive le Velo. Als hij vervolgens wordt geconfronteerd met de stelling dat je voor de groene trui in iedere sprint moet sprinten, slaat de twijfel toe.

Nys herpakt zich echter met een toekomstplaatje, deels gebaseerd op hoop: 'Hij heeft een goede entourage en hij heeft vertrouwen binnen de ploeg. Hij gaat wel een kans krijgen voor het groen, ook omdat Groenewegen misschien niet altijd de Tour zal of kan doen.'

Van der Schueren: 'Sagan sprint altijd'

Hilaire Van der Schueren, ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert, vindt dat Van Aert overal moet meedoen, wil hij Peter Sagan kloppen. 'Sagan sprint altijd, soms niet met de overtuiging om te winnen. Als Viviani bij een tussensprint zeventien punten pakt, pakt hij er veertien. Een dag later na een klim kun je opschrijven wie de punten pakt. Ik zie Van Aert eerder voor het geel gaan in een eerste week die begint met een tijdrit. (foto: Sirotti)

7 reacties

7 reacties

 1. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 12:18

  Quote van Ennie Quipere
  Oh, gelukkig, ik wilde je al "kleinzielig" noemen....
  Ik kijk veel Sporza en het viel mij op dat alles betreffende Wout van Aert en TJV met argusogen bekeken wordt. Tot op het paranoïde af. Maar goed, ze noemen hem daar ook al de patron van het team. De Belgische media is goed in het rotzooitrappen. Die willen dat Wout puur voor zichzelf rijdt, en elke trap die hij voor een ander doet daar wordt schande van gesproken.
 2. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 12:11

  En bij de Ceuninck Quickstep of de Lotto zou het ook geen vast gegeven zijn dat Wout voor zichzelf zou mogen sprinten natuurlijk.
 3. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  17 Jul 2019 om 12:08

  Quote van Alaflip
  Dat zeg ik natuurlijk met een sarcastische ondertoon. Dat je dat op de letter neemt kan ik ook niets aan doen.
  Oh, gelukkig, ik wilde je al "kleinzielig" noemen....
 4. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 12:02

  Dat zeg ik natuurlijk met een sarcastische ondertoon. Dat je dat op de letter neemt kan ik ook niets aan doen.
 5. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 11:55

  Moet je voorstellen dat de TJV trein de sprint aan het aantrekken is voor Dylan en dat Wout aan de andere kant van de weg voor zichzelf aan het sprinten is. Dat kan natuurlijk niet. Dan heb je oorlog.

  Wout moet gewoon z'n ritten uitzoeken, ééntje met een hoog punchersgehalte. En dat mag hij ook. Maar het ging in dit stuk over de groene trui.
 6. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 11:43

  Wat is feitelijk onjuist precies? Reageer je überhaupt op het punt dat ik hier maak? Waar zeg ik dat Groenewegen een betere renner is dan van Aert, of vice versa? Leren lezen.

  Wout is een topper, maar de hele ploeg in de war schoppen zodat hij kan vrijbuiten is uit den boze. Dat werkt averechts en hadden ze hem beter thuis kunnen laten. Twee renners uit dezelfde ploeg met elkaar gaan cncureren in de finale van een sprint is waanzin en funest op elk vlak, blijft er niets meer van die ploeg over. Nogmaals de afspraken waren duidelijk vooraf. Wellicht dat Wout een iets andere rol krijgt volgend jaar.
 7. Alaflip

  Alaflip

  17 Jul 2019 om 06:15

  De typische Belgische kleinzieligheid steek weer eens de kop op. De hele tour loopt de Belgische media al onrust te stoken. Het onderliggende sentiment is dat Wout eigenlijk een vrijbuitersrol moet krijgen binnen dat team. Dat hij voor niemand een trap op de pedaln hoeft te doen dan behalve voor zichzelf. Men vergeet even voor het gemak dat het helemaal niet in de planning zat om Wout mee te nemen naar de tour. Vooraf zijn er duidelijke afspraken gemaakt tussen het team en Wout. Mee gaan om het team te helpen en voor eigen kansen te gaan als de situatie zich voordoet. Volgend jaar zal zijn rol binnen het team wellicht anders zijn, maar dit zijn de voorwaarden waaronder hij dit jaar meegenomen is.

  En in België vinden ze Groenewegen natuurlijk maar een koekenbakker, die zichzelf totaal nog niet bewezen heeft en het team slechts 4 touretappes heeft bezorgd. En nu Wout er is moet Dylan natuurlijk uit gaan kijken naar een nieuw team. Is geen plek meer voor Dylan binnen het team. Of beter nog, Wout moet zo snel mogelijk z'n contract ontbinden en bij een Belgisch team gaan rijden.

  De Belgische media proberen iets te creëren wat er helemaal niet is. Volgens mij voelt Wout zich als een vis binnen het team van Jumbo Visma. Maar ja, die typische Belgische kleinzieligheid hè....

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven