Like ons!
Jumbo-Visma denkt niet aan Tourwinst Kruijswijk: 'Lijkt me te hoog gegrepen'

Tour de France

Jumbo-Visma denkt niet aan Tourwinst Kruijswijk: 'Lijkt me te hoog gegrepen'

Grischa Niermann gelooft na tien dagen Tour de France nog niet dat Steven Kruijswijk de Tour kan winnen. In De Telegraaf vertelt de ploegleider van Team Jumbo-Visma dat het geel in Parijs misschien iets te hoog gegrepen is.

'Dat lijkt me te hoog gegrepen. Hij is heel goed in vorm, zoals heel de ploeg, maar om het op te nemen tegen INEOS is toch wat anders. En die ploeg heeft met Thomas en Bernal twee topfavorieten. Ik ga er geen plaats op plakken, maar ik weet wel dat Stevie heel erg ver kan komen', aldus een voorzichte Niermann.

Kruijswijk: 'Ik heb alleen maar voordeel gehad'

Een podiumplaats, dat blijft het doel, maar kan Kruijswijk daarvoor wel rekenen op een goede ploeg in de bergen na tien loodzware dagen? 'Natuurlijk heeft het allemaal energie en kracht gekost, maar het geeft ook energie en kracht als je zoveel succes hebt. Je merkt ook aan alles dat het een team is, iedereen gunt elkaar wat. We krijgen in rit elf nog een sprint met kansen voor Dylan en daarna gaat de focus voorlopig volledig over naar Steven met het oog op de Pyreneeën.'

Kruijswijk zelf vindt het geen probleem dat hij geen volledige ploeg tot zijn beschikking heeft. Hij ziet zelfs de voordelen: 'Dat je zo start als wij geeft natuurlijk een enorme boost, maar er is nog meer. Wij hebben elke dag een doel gehad om op te focussen. In de ritten waar we met Dylan voor de sprint gingen, zijn we bezig om als ploeg zo goed mogelijk aan de streep te komen. Ik profiteer op die momenten ook van het werk dat onze mannen leveren en zit dan ook uit de wind. Voor mij heeft het allemaal geen extra energie gekost, ik heb alleen maar voordeel gehad.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven