Like ons!
Schade na etappe 11 in Tour: Schade bij Terpstra groter dan gedacht

Tour de France

Schade na etappe 11 in Tour: Schade bij Terpstra groter dan gedacht

De elfde etappe van de Tour de France werd opgeschrikt door meerdere valpartijen, waarbij onder meer Niki Terpstra betrokken was en de koers moest verlaten. In de Leiderstrui bundelt in dit artikel de schade bij de rest van de slachtoffers.

Caleb Ewan won de rit, maar zag meerdere van zijn ploeggenoten vallen. Tegenover de camera van Sporza liet Tiesj Benoot weten dat hij op zijn knie en elleboog gevallen is en vermoedelijk geen gemakkelijke nacht in het vooruitzicht heeft. Ook Jasper de Buyst maakte een val in de berm tijdens de finale, maar het is nog niet bekend hoe het met de Belg is.

Porte op hoofd gevallen

Ook klassementsman Richie Porte kuste de grond. Hij laat via zijn ploeg weten dat het redelijk met hem gaat: 'Het was geen verschrikkelijke crash, maar ik ben wel hard met mijn hoofd op de grond gekomen. Het is een kleine opluchting dat we de eerste val gehad hebben en dat ik gewoon verder kan. Ik hoop dat het morgen niet al te veel effect op me heeft.'

Bonifazio rijdt telefoon uit handen

Niccolo Bonifazio kwam in de volle massasprint in aanraking met een toeschouwer. Hoewel de Italiaan niet ten val kwam, verloor hij wel zijn zicht op een goede eindnotering deze etappe. Door de botsing verloor de toeschouwer haar telefoon. Bekijk hieronder de beelden:

Terpstra loopt scheur in schouderblad op

(17 juli, 18.30 uur) Niki Terpstra heeft aan zijn val in de elfde etappe een scheurtje in zijn schouderblad, zo meldt journalist Daan Hakkenberg op Twitter. De Noord-Hollander zelf is erg teleurgesteld door zijn abandon: 'Heel veel pijn. Klote dat ik uit de Tour moet.' Ook heeft Terpstra een lichte hersenschudding.

Niki Terpstra reageerde bij de NOS uitgebreider. ‘Het was een massale valpartij’, herinnert hij zich. ‘Ik kon op tijd remmen, maar degenen achter me niet, dus ik werd eigenlijk de valpartij in geduwd. Ik werd gelanceerd vanaf achteren en viel op mijn hoofd en schouder. Ik heb een flinke tik op mijn hoofd gehad, maar dat boeit nu even niet. Mijn schouder doet gewoon pijn.’

Update - 17 juli 2019 (19.40 uur): Schade Terpstra groter dan gedacht

Na een extra check is gebleken dat de schade iets groter is dan gedacht. Terpstra heeft namelijk een dubbele schouderbreuk. Ook is er schade aan een ligament, waarschijnlijk in de schouder-regio. Maar over die laatste blessure is onduidelijkheid.

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven