Like ons!
Martin lyrisch over ploeggenoot Van Aert: 'Heeft meer talent dan Sagan'

Tour de France

Martin lyrisch over ploeggenoot Van Aert: 'Heeft meer talent dan Sagan'

Hoe denkt Tony Martin over Wout van Aert? De Duitser ziet de Belg als kandidaat-winnaar voor de tijdrit vrijdag. Daarnaast heeft Martin tegenover Het Nieuwsblad nog meer lovende woorden voor de oud-wereldkampioen veldrijden.

Martin kijkt onder meer even terug naar de zege van Van Aert in de Dauphiné. 'Ik wist dat hij goed was – hij had mij ook in het verleden al een keer geklopt –, maar wie over de Dauphiné spreekt, spreekt over een absolute topwedstrijd. Meer dan het halve Tourpeloton rijdt daar. Dan ben je wereldklasse. Wie daar wint, is automatisch ook favoriet in de Tour.'

Martin verloor in 2016 al eens een tijdrit van Van Aert in de Ronde van België. 'Dan al zag je zijn kwaliteiten. Ze zeiden toen al wel dat veldrijders haast van nature ook goede tijdrijders zijn, maar winnen is nog iets anders. Bovendien heeft hij nog altijd progressiemarge. Hij is nu 24. Dan heb je tijd zat om je verder te ontwikkelen in ­deze discipline. Het enige probleem is dat Wout zoveel kan. Klassiekers, spurten én tijdritten. Hij heeft meer talent dan Peter Sagan. Mijn advies: pik mee wat je kan.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven