Like ons!
Kruijswijk blij met prestatie, maar leeft mee met Van Aert: 'Moest mij herpakken'

Tour de France

Kruijswijk blij met prestatie, maar leeft mee met Van Aert: 'Moest mij herpakken'

Steven Kruijswijk werd vijfde in de tijdrit in de Tour. De Nederlander staat daarmee derde in het algemeen klassement met nog veel bergritten op komst. Hij vertelde aan de NOS dat hij hier goed mee kan leven.

'Dit was een goede tijdrit. Het eerste gedeelte met de heuvels was echt mijn stuk.' Alleen Julian Alaphilippe was hier sneller in de tussentijden. 'Daarna werd het vlakker en was het lastig. Tot het tweede tussenpunt was het heel goed, daarna lever ik wat in.'

Kruijswijk keek ook al even naar het klassement. Hij wil podium rijden en staat nu dus op die derde plek. 'Het zit dichtbij elkaar zie ik. We zijn echt aan elkaar gewaagd en dus gaat het nog een spannende Tour worden.' Zaterdag en zondag wachten twee bergritten, waarvan zaterdag de aankomst op de Tourmalet.

Kruijswijk over Van Aert: 'Zoiets gun je niemand'

Kruijswijk beaamt via de officiële kanalen van Jumbo-Visma dat de val van Wout van Aert wel even in zijn achterhoofd zat. 'Na de valpartij van Wout moest ik mij herpakken. Het is jammer dat het gebeurd is en zoiets gun je niemand', aldus de Nederlander. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven