Mollema na zware dag: 'Je gaat me nog wel een paar keer in de ontsnapping zien' Tour de France

Mollema na zware dag: 'Je gaat me nog wel een paar keer in de ontsnapping zien'

Door Arnout Tamerus 21 juli 2019 | 21:20


Bauke Mollema heeft het klassement uit zijn hoofd gezet. Na de veertiende etappe naar de Tourmalet moesten zijn klassementsambities in de koelkast. Het vizier ging op etappezeges en hij zat direct in de vijftiende etappe in de ontsnapping. Het werd niet zijn dag, maar hij blijft strijdvaardig.

Filemon Wesselink sprak voor Tour du Jour met de Groninger. Mollema reageerde op zijn prestaties in de vijftiende etappe:  'Ik zat in de ontsnapping en dat wilde ik ook graag. Je moet proberen er het beste van te maken. Het was een heel sterke kopgroep en voelde al snel dat het niet mijn dag was. Ik ben dan ook niet meer tot het uiterste gegaan en dacht "zoek het uit vandaag".'

De vraag of Mollema verwacht of zijn goede benen van eerder nog terug kunnen keren beantwoordt hij: 'Ik heb vaker Tours gehad dat ik er slecht voor stond. Ook twee jaar geleden toen ik die etappe won. Ik heb er wel vertrouwen in dat met de rustdag en een paar sprintritten dat het beter wordt.' Als laatste doet Mollema nog een hoopvolle belofte: 'Je gaat me nog wel een paar keer in de ontsnapping zien.' (Foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws