Like ons!
Jumbo-Visma gelooft na Pyreneeën: 'Met Kruijswijk meespelen om de Tourzege'

Tour de France

Jumbo-Visma gelooft na Pyreneeën: 'Met Kruijswijk meespelen om de Tourzege'

Steven Kruijswijk heeft de Pyreneeën overleefd en staat op de tweede rustdag van de Tour de France derde in het klassement. Geletruidrager Julian Alaphilippe vertoont scheurtjes, terwijl Thibaut Pinot als een razende in de nek van Kruijswijk loopt te hijgen. Maar nu zijn terrein, de Alpen, en zijn week, de derde, eraan zitten te komen, heerst er binnen Jumbo-Visma geloof tot grootse dingen.

Dat komt in eerste plaats door zijn mentaliteit, meent coach Merijn Zeeman in De Telegraaf. ‘Na de rit is Steven weer direct bezig met morgen. Hij is volledig in balans en gefocust. Hij kan alles vrijwel meteen van zich afzetten, zijn nuchterheid helpt hem daarbij. Hij blijft niet te veel over situaties nadenken. Daarom slaapt hij ook altijd goed, wat weer belangrijk is voor zijn herstel.’

‘Hij staat er goed voor en de dagen die hem het beste liggen moeten nog komen’, zegt Zeeman bij De Avondetappe van de NOS. ‘Dat geeft moed.’ Dat Kruijswijk ook vóór ‘zijn’ terrein en ‘zijn’ week derde staat, helpt bij die moed. ‘We gaan er alles aan doen om dat in Parijs ook zo te laten zijn. Een etappezege zou de bekroning zijn.’

'Ik geloof dat we gaan winnen, dat Kruijswijk 'm gaat pakken'

Waar Zeeman vooral over het podium, het aanvankelijke doel, praat, durft ploegleider Nico Verhoeven stiekem verder te gaan. ‘In de Alpen krijgen we veel langere en geleidelijk stijgende cols. De aankomsten naar Tignes en Val Thorens zijn moordend. Daar komen Thomas en Kruijswijk beter tot hun recht. Na wat ik afgelopen weekeinde heb gezien en in de wetenschap dat de slotdagen vaak zijn beste dagen zijn, geloof ik dat we met Kruijswijk gaan meespelen om de Tourzege’, aldus Verhoeven in De Telegraaf.

Ook zijn ploeggenoten durven inmiddels te dromen. ‘Ik geloof dat we deze wedstrijd gaan winnen’, zegt George Bennett tegen het AD. ‘Dat moet ons doel zijn.’ En ook die andere berggeit, Laurens De Plus, heeft er het volste vertrouwen in. ‘Steven heeft de kans van zijn leven en ik denk dat hij ‘m gaat pakken. Of ik hoop het toch. Hij heeft er nog nooit zo goed voor gestaan en is niet iemand die snel kraakt.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven