Like ons!
'Moeilijke puzzel' Alaphilippe realistisch: 'Voorsprong stelt niets voor'

Tour de France

'Moeilijke puzzel' Alaphilippe realistisch: 'Voorsprong stelt niets voor'

Julian Alaphilippe heeft er een Tour de France op zitten waar je ‘u’ tegen zegt, of hij het geel nou houdt tot in Parijs of niet. Want dat is het grote vraagstuk op de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk. Hoelang zien we nog een gele Alaphilippe?

‘Ik heb geen idee of het realistisch is om Parijs in het geel te halen’, zegt Alaphilippe op de persconferentie. ‘Ik stel mezelf die vraag niet. Ik ga door zoals in de laatste twee weken en zal alles geven om mijn leiderstrui te verdedigen. Hoe dichter ik bij Parijs kom, hoe meer het gevoel verandert. Maar er komen nog zware etappes, dus ik moet realistisch blijven. Op de Tourmalet heb ik mezelf verrast, maar gisteren was een loodzware etappe.’

Loodzwaar zal ook de derde week worden. En in die week moet hij proberen zijn voorsprong van 1.35 te verdedigen tegenover een paar van de beste klassementsrenners ter wereld. ‘In de Alpen is zo’n voorsprong veel en niks tegelijk. Op een verschrikkelijke beklimming zoals Val Thorens stelt het niets voor.’ Alaphilippe ziet de INEOS-mannen, Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot als zijn grootste concurrenten.

'Alaphilippe heeft de hele Tour veranderd'

Bij INEOS hebben ze trouwens wel een hoofdpijndossier aan Alaphilippe. ‘Hij heeft het verloop van deze Tour volledig veranderd’, zegt ploegmanager Dave Brailsford op de persconferentie. ‘Hij heeft de manier waarop ploegen rijden veranderd. Hij heeft een domino-effect gecreëerd en een moeilijke puzzel gemaakt van deze Tour. Nu moet iedereen proberen Alaphilippe kwijt te raken, maar ook de andere favorieten in de gaten houden. Dit maakt het compleet anders’, meent Brailsford bij Sporza. (Foto: Sirotti)

Poll

Wie wint de Tour?

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven