Like ons!
Kroon geeft Kruijswijk kans op Tourwinst: 'Alaphilippe rijdt geen top-tien'

Tour de France

Kroon geeft Kruijswijk kans op Tourwinst: 'Alaphilippe rijdt geen top-tien'

Karsten Kroon geniet van de de Tour de France, net als vele andere wielerfans. De Eurosport-commentator was te gast bij NOS Radio Tour de France en gaf zijn visie op de ronde.

Volgens Kroon is deze Tour enorm boeiend en als voorbeeld noemt hij onder meer de etappe van zondag. 'Julian Alaphilippe kraakte nog niet helemaal; hij verloor geen kwartier. Daarmee blijft hij een element. De waaieretappe was ook weer fantastisch. Zonder die 1.40 tijdverlies zou ik nu zeker weten dat Thibaut Pinot de Tour wint. De stress die etappe was niet voor te stellen. Het duwen en trekken is echt ongelooflijk.'

Maar wie gaat dan de Tour winnen? De huidige gele trui niet volgens Kroon. 'Alaphilippe rijdt geen top-tien. Het is ongelooflijk wat hij doet, maar volgens de logica kan hij het niet volhouden. Geraint Thomas kan winnen, maar hij heeft veel gewicht verloren. Dat kan Kruijswijks geluk worden. Thomas was vorig jaar de allerbeste en verdiende winnaar, dit jaar is hij al gelost.' En Kruijswijk? 'De Alpen liggen hem beter. Het is gelijkmatiger en goed asfalt op brede wegen. Hij is natuurlijk echt een andere renner dan iemand als Pinot.' De Fransman kan juist goed tegen ongelijkmatige beklimmingen, zoals meer in de Pyreneeën. (Foto: Sirotti)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven