Like ons!
Armstrong ziet Kruijswijk de Tour winnen: 'Hij gaat er rustig doorheen'

Tour de France

Armstrong ziet Kruijswijk de Tour winnen: 'Hij gaat er rustig doorheen'

Lance Armstrong denkt dat Steven Kruijswijk de Tour de France kan winnen. De oud-renner vertelt in zijn wielerpodcast The Move over de kansen zie hij ziet voor de Nederlander.

Kruijswijk is de nummer drie van het klassement en moet Julian Alaphilippe en Geraint Thomas voor hem dulden. Armstrong: 'Op dit moment is Kruijswijk mijn gok. Hij kan echt winnen. Het verbaast me eigenlijk dat hij minder besproken wordt dan andere toppers. Hij gaat er rustig doorheen, heeft geen gekke dingen gedaan. Zijn team laat zich wel zien en controleert.'

De gasten in de talkshow, George Hincapie en Tejay van Garderen, gaan mee in de gedachtegangen van hun landgenoot. Hincapie: 'Hij is de beste klimmer en heeft de beste ploeg. Ze konden misschien dingen anders doen', verwijst Hincapie vermoedelijk naar de etappe van zondag waar Jumbo-Visma Laurens De Plus en George Bennett inzette in de achtervolging van Mikel Landa.

Van Garderen: 'Kruijswijk doet geen aanvallen als Alaphilippe'

Van Garderen, oud-ploegmaat van Kruijswijk, vervolgt: 'Hij is underrated. Volgens mij staat hij prima op plek drie nu. Ik heb altijd geweten dat hij een groot talent is. Zijn start als coureur was minder en lastiger, daarom wordt er nu weinig over hem gesproken. Hij doet geen aanvallen als Alaphilippe, maar Kruijswijk zal de derde week het beste overleven.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven