Lefevere: 'Alaphilippe is een slechte slaper en dat is echt een probleem' Tour de France

Lefevere: 'Alaphilippe is een slechte slaper en dat is echt een probleem'

Door Jasper den Boon 22 juli 2019 | 21:37


De geletruidrager Julian Alaphilippe kan met een week te gaan de Tour de France winnen. Een wielergezegde luidt: 'De Tour win je in bed.' Voor Alaphilippe gaat dat niet op, vertelt teammanager Patrick Lefevere in Vive le Velo.

Voor Lefevere en de ploeg was het een drukke rustdag met veel pers. De persconferentie werd in het belang van Alaphilippe kort gehouden. 'Hij is een slechte slaper en dat is een probleem. Hij heeft maar drie uur geslapen na de tijdrit, om maar wat te noemen. Dan zeg ik tegen hem als grap: "Als jij uitslaapt, is het ook maar drie uur." Hij is wel een atypische klassementsrenner, maar daarom zou het ook mooi zijn als hij wint. We verwachten dat hij de klap van de hamer nog krijgt, maar we kijken dag per dag. Ik voel geen druk.'

Analist José De Cauwer zit ook aan tafel en reageert. 'Je wint de Tour in bed. Goede klassementsrenners zijn vaak rustig, maar toptalenten kunnen vaak meer dan iemand anders. Ook al is de voorbereiding anders. Dit is zo totdat de veer breekt, dan moet je rust nemen. Het straffe is dat geen enkele renner ervan overtuigd is dat Alaphilippe niet kan winnen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws