Like ons!
Hitteplannen om bloedhitte in Tour de France: 'Voordeel voor Kruijswijk'

Tour de France

Hitteplannen om bloedhitte in Tour de France: 'Voordeel voor Kruijswijk'

In Nederland is er een hittegolf op komst, maar ook in Frankrijk gaat het bloedheet worden. En dus moeten de teams in de Tour de France zich daarop aanpassen. Oververhitte renners kunnen geen topprestaties leveren en die topprestaties moeten er wel komen. Daarom worden er hitteplannen in werking gesteld.

‘Je moet een beetje creatief zijn’, zegt teamarts Anko Boelens van Sunweb, waar men panty’s met ijsklontjes vult om die later in de etappe in de truien van de renners te stoppen. Maar een belangrijk deel van het hitteplan heeft ook te maken met voeding. ‘Meer water, minder sportdrank. Twee in plaats van drie schepjes, zodat de renners niet teveel suikers binnenkrijgen. Ook voegen we mineralen en zout toe. Bij vocht- en zoutverlies ligt kramp op de loer’, krijgt het AD te horen.

Er zijn renners bekend die niet al te graag in de hitte koersen, zoals Tim Wellens en Thibaut Pinot. Maar kan Steven Kruijswijk er een beetje tegen? ‘Eind juni was er een hittegolf in Frankrijk, net toen we alle Tourritten in de Alpen verkenden. In het dal was het gemakkelijk veertig graden. Steven weet dus hoe het voelt om in die hitte de cols op te rijden. Dat lijkt ons een voordeel’, zegt ploegleider Merijn Zeeman in De Avondetappe. Eerder zei Kruijswijk er zelf over: 'Ik zeur niet als het heel warm is. Ik heb het liever zo, dan heel koud.'  (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven