Sprintkans voor 'goede en genezen' Groenewegen: 'Maar niet ten koste van alles' Tour de France

Sprintkans voor 'goede en genezen' Groenewegen: 'Maar niet ten koste van alles'

Door Marijn van den Berge 23 juli 2019 | 09:25


Na een paar zware bergritten ligt er in etappe 16 van de Tour de France weer een kans voor de sprinters om hun slag te slaan. De Nederlandse ogen zijn dan al gauw gericht op Dylan Groenewegen. De Nederlander zegt zich nog steeds goed te voelen.

‘Ik denk dat niemand meer honderd procent is na dik twee weken in deze zware ronde. Ik voel me echter nog steeds goed. Natuurlijk waren de bergritten zwaar, maar ik heb weinig problemen gekend en kon me makkelijk in de grupetto handhaven. Met de blessures gaat het ook beter, ik ben zo goed als genezen van die val’, aldus Groenewegen tegen De Telegraaf.

Groenewegen moet het wel doen zonder Wout van Aert, die uitviel in de tijdrit. ‘Dat is inderdaad jammer, maar de andere mannen voelen zich nog goed. Door alle successen blijft iedereen enorm gemotiveerd. Natuurlijk is het zwaar omdat we als ploeg iedere dag wel meedoen voor de prijzen. De winning mood geeft echter ook iets extra’s’, besluit Groenewegen.

'Sprint voor Groenewegen? Dat wordt lastig'

En dus zal de sprinter gemotiveerd zijn om weer te winnen, maar wordt het wel een sprint? ‘Dat wordt lastig’, stelt ploegleider Nico Verhoeven bij het AD. ‘Het parcours is behoorlijk op en af.’ Grischa Niermann geeft aan dat Laurens De Plus en George Bennett sowieso niet op kop mogen komen, om hun krachten te sparen voor later in de week als het weer omhoog gaat. ‘We willen niet ten koste van alles een massaspurt, maar we willen het wel.'

'We gaan rijden voor een sprint in overleg met Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal.’ Maar niet alleen het parcours, ook de weersomstandigheden kunnen een sprint nog verpesten. Mogelijk gaat het verraderlijk waaien en ook de hitte kan een rol spelen. Maar daar weet Groenewegen wel wat op: ‘Het hoofd koel houden.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws