Dubbel Nibali valt tegen in Tour: 'Ik heb de beslissing aan het team gelaten' Tour de France

Dubbel Nibali valt tegen in Tour: 'Ik heb de beslissing aan het team gelaten'

Door Marijn van den Berge 23 juli 2019 | 11:02


Vincenzo Nibali sprak voor de Tour de France nog uit dat hij na de eerste week zou kijken of hij voor het klassement zou gaan, maar het verdict was al snel duidelijk. De Italiaan had een loodzware Giro achter de rug en is aangewezen op het behalen van ritzeges. Iets wat hij in de laatste week nog hoopt te bereiken.

‘We bekijken het dag bij dag en ik hoop een dag te krijgen waar ik een beetje beter ben’, zegt Nibali tegen La Gazzetta dello Sport. De Haai van Messina is duidelijk niet in vorm. ‘Ik heb het twee dagen in de aanval geprobeerd, maar in de finale was ik leeg.’

Dat valt deels te wijten aan het rijden van de Giro, waarin hij tweede werd. ‘Alléén de Tour was een optie geweest, maar de Giro was belangrijk om te zien waar ik stond in mijn herstel van de blessure van vorig jaar’, verduidelijkt Nibali.

‘Het team zei aan het begin van het seizoen: Giro en Tour. Daar heb ik ‘oké’ op gezegd. Ik heb de beslissing aan het team gelaten’, vervolgt Nibali, die wel baalt van de tegenvallende Tour. ‘Maar ik probeer het glas halfvol te zien en te leren van deze ervaringen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws