Schade na etappe 16: Fuglsang teleurgesteld, ook Sánchez en Bol uit Tour Tour de France

Schade na etappe 16: Fuglsang teleurgesteld, ook Sánchez en Bol uit Tour

Door Ward Hilhorst 23 juli 2019 | 21:07


Ook in de zestiende etappe werd er helaas weer gevallen. Eerst ging Geraint Thomas tegen de grond, later maakten ook Cees Bol en Jakob Fuglsang kennis met het asfalt. Voor die laatste betekende het het einde van zijn Tour de France. De slachtoffers van vandaag staan hier op een rijtje.

Jakob Fuglsang is zoals gezegd hard gevallen. De Deen stapte meteen in de auto, wat betekent dat hij de Tour niet kan doorzetten. Zijn ploeg liet op Twitter weten dat er geen sprake is van botbreuken. Op zijn Ploegsite laat hij zelf weten zeer teleurgesteld te zijn. 'Ik was heel gemotiveerd om te vechten voor een hogere positie in het algemeen klassement. Nu moet de focus op fysiek en mentaal herstellen van deze val.'

Ook Cees Bol lag bij diezelfde valpartij op de grond. Hij liet weten wat duizelig te zijn. In de avond liet de ploeg Bol uit voorzorg naar huis te laten gaan. Zijn ploeggenoot Chad Haga, die ook bij de val betrokken was, zou normaal gesproken morgen gewoon van start gaan.

De andere gevallen klassementsrenner, Geraint Thomas, kwam er genadiger vanaf dan Fuglsang. Bij VeloPro liet hij weten dat de schade meevalt. 'Het is meer schrik dan fysieke schade. Het is frustrerend dat ik weer val, maar ik ben alleen een klein beetje huid verloren. Morgen ben ik gewoon weer van de partij, en dan hebben we weer een lastige dag.

Fuglsang is niet de enige Astana-renner die moet opgeven. Na de etappe maakte de ploeg bekend dat ook Luis León Sánchez de Tour zal moeten verlaten. Hij heeft last van zijn rug, en de ploeg acht het niet verantwoord om de routinier op die manier de Alpen in te sturen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws