Like ons!
Kruijswijk na bloedhete dag: 'Voortaan misschien eerder op de dag rijden'

Tour de France

Kruijswijk na bloedhete dag: 'Voortaan misschien eerder op de dag rijden'

Steven Kruijswijk wist de zestiende etappe van de Tour de France zonder kleerscheuren door te komen. Waar vandaag geen dag was voor verschillen in het klassement, zorgde de temperatuur toch voor een zware dag. Bij de NOS gaf hij zijn reactie.

Kruijswijk vond het een erg zware etappe, terwijl de zwaarste dagen nog in het verschiet liggen. 'Het was code oranje vandaag, maar dat telt blijkbaar niet in de Tour de France, best apart. Er was bijna niet tegenop te koelen. Je moet echt zuinig zijn met je krachten. Op het laatst wordt het nog best nerveus. Dan is het lastig ijs en bidons te halen.'

Het blijft de vraag of de Tourorganisatie meer moet doen om de renners te beschermen. 'Je ziet dat er overal maatregelen getroffen worden.We starten al op het heetst van de dag. Sporten is gezond, maar dit misschien iets minder. De belangen zijn blijkbaar te groot om de start op te schuiven naar wat eerder op de dag. Dat is toch wel iets voor de toekomst, om ook aan de gezondheid van de renners te denken. Het was gelukkig redelijk vlak, maar je moet niet te veel van zulke dagen hebben.' (Foto: Sirotti)

1 reacties

  1. Rob1!

    Rob1!

    23 Jul 2019 om 19:36

    Steven heeft pech dat de ASO-organisatie (sic!) lekker in airco gekoelde Skoda Superbs rond toert en geen zier om de renners geeft. Geld is wat telt voor de ASO.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven