Like ons!
Tankink schat de kansen van Kruijswijk hoog in: 'Hij is het meest constant'

Tour de France

Tankink schat de kansen van Kruijswijk hoog in: 'Hij is het meest constant'

Na Lance Armstrong en George Benett heeft nu ook oud-ploeggenoot Bram Tankink uitgesproken dat hij Steven Kruijswijk de grootste kans geeft om de Tour de France te winnen. Aan tafel bij Vive le Vélo is hij uitgesproken positief over de renner van Jumbo-Visma.

In tegenstelling tot zijn concurrent Thibaut Pinot staat Kruijswijk bekend om zijn sterke derde week. Hoewel die eerste sterker lijkt dan ooit, ziet Tankink dit als een enorm voordeel. 'Ik schat de kansen van Kruijswijk heel hoog in. Dat komt omdat hij de meest constante renner is in deze Tour.' Bij Cyclingonline voegt hij daar nog aan toe dat hij denkt dat Pinot te veel kruit heeft verschoten in de Pyreneeën.

Kruijswijk was vandaag wat gepikeerd over de weersomstandigheden. Die frustratie ziet Tankink als iets positiefs. Uit zijn ervaring met Kruijswijk als ploeggenoot weet hij namelijk het volgende te vertellen: 'Als hij echt heel goed is, is hij iets sneller geïrriteerd door alles om hem heen. Ik denk dat dat ook wel iets goeds is. Het geeft aan dat hij heel scherp is.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven