Like ons!
Poels vindt INEOS niet zwakker dan normaal: 'Je ziet het alleen niet op tv'

Tour de France

Poels vindt INEOS niet zwakker dan normaal: 'Je ziet het alleen niet op tv'

Met nog vijf etappes te gaan is het nog razend spannend in de Tour de France. Van de zes à zeven kanshebbers die nog over zijn, rijden er twee bij Team INEOS, de ploeg van Wout Poels. Dit ziet hij als voordeel, zo laat hij weten bij Vive le Vélo.

'We hebben twee kaarten om uit te spelen. Het is wel handig om dat te hebben, zo kunnen we blijven gokken op twee paarden', aldus de Limburger. Toch is hij ook realistisch over eindwinst. 'Iedereen dacht eerder al dat Julian Alaphilippe zou kraken, maar het is nog niet gebeurd. Steven Kruijswijk maakt ook een goede kans, al mist hij de explosie van een Thibaut Pinot. Die laatste wordt vooral een lastige klant. De alpen liggen Thomas wat beter. Het is wat gelijkmatiger, dus dat kan hij wel.'

Team INEOS lijkt minder dominant door andere ploegen

Dat de ploeg van Poels wat minder dominant lijkt dan eerdere jaren, zegt volgens Poels weinig. 'In de bergen zijn we misschien af en toe sterker geweest. Het verschil is ook dat er wat andere sterke ploegen zijn dit jaar, zoals Jumbo-Visma en Groupama-FDJ. Als zij werken, hoeven wij het niet te doen. Onze renners moeten er dan nog steeds ongeveer op de zelfde plekken af als normaal, alleen zie je ze nu niet eerst werken op tv. (Foto: Sirotti)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven