Kamp Groenewegen treurt: 'Zonder Van Aert krijg je trein moeilijk op het spoor' Tour de France

Kamp Groenewegen treurt: 'Zonder Van Aert krijg je trein moeilijk op het spoor'

Door Bram van der Ploeg 24 juli 2019 | 08:38


Dylan Groenewegen kwam naar de Tour de France voor meer dan één ritzege, maar juist door het behalen van die ene overwinning zit er geen druk meer op de ketel. Dat vertelt de Nederlander woensdag in het Algemeen Dagblad. Wout van Aert wordt wel node gemist.

'Ik heb er al één op zak. Nederland heeft jarenlang helemaal niks gehad en ik bevestig hier nu al drie jaar op rij dat ik wel etappes win. Maar ik wilde heel graag die tweede vandaag', aldus Groenewegen, die dinsdag in de zestiende etappe op waarde werd geklopt door Caleb Ewan. Team Jumbo-Vismaploegleider Grischa Niermann verdedigt zijn sprinter: 'Het is zeker geen ramp-Tour als Dylan met één zege naar huis gaat, maar hij is absoluut voor meer gekomen.'

Niermann weet in gesprek met Het Laatste Nieuws wel waar de mislukte sprint in de zestiende rit door kwam: 'We missen Wout gewoon heel erg hard. Met Wout erbij hadden we de boel ook hier op tweeënhalve à drie ­kilometer van de finish in handen ­kunnen nemen, zodat Dylan enkel nog maar de handjes in de lucht moest gooien. Zonder hem krijg je die trein echter moeilijk op het spoor. (...) Misschien hadden we iets langer ­moeten wachten in plaats van op twee kilometer van de finish al op kop te komen. Want daar hebben we op dit moment de ploeg niet meer voor. Dat moeten de jongens zelf ook een beetje aanvoelen.”

Teunissen: 'Groenewegen zei "hop" en toen ben ik gegaan'

Als Groenewegen in zijn laatste kans in Parijs wil winnen, moet er in ieder geval veel beter. Volgens Mike Teunissen ging de sprintvoorbereiding woensdag de mist in. 'Ik wist niet wat Dylan wilde, of hij wilde wachten of wilde gaan. Toen riep hij "hop" en toen ben ik gegaan. We wisten dat we te vroeg waren, maar we zijn vaak te vroeg, zodat we hem kunnen afzetten in een wiel. Het is heel moeilijk om een plan te maken, want het is gewoon chaos. We missen Wout, dan is het nog moeilijker', zo vertelt hij aan NU Sport. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws