Like ons!
Slecht nieuws voor Kruijswijk: Etappe 20 slechts zestig kilometer met één klim

Tour de France

Slecht nieuws voor Kruijswijk: Etappe 20 slechts zestig kilometer met één klim

De Tour de France dreigt te eindigen in een enorme anti-climax. Na de neutralisatie in de negentiende etappe door zware hagel en modderstromen maakt de organisatie nu bekend dat de twintigste etappe is ingekort tot slechts 59 kilometer. Alleen de slotklim blijft behouden door het noodweer.

De twintigste etappe zou het spetterende slotstuk worden van de Tour, met de beklimmingen van de Cormet de Roselend, de Cote du Longnefpy en de 33 kilometer lange klim van de Val Thorens. Omdat de Cormet de Roselend onbegaanbaar is door modderstromen gaat daar nu een streep doorheen.

We vertrekken nog steeds vanuit Albertville, maar wel pas om 14.30 uur. Daarna gaan we via de N90 naar Moutiers, om via de D915 alleen de Val Thorens te beklimmen. Het betekent slecht nieuws voor Steven Kruijswijk, die vierde staat en in de slotrit meer dan een halve minuut moet goedmaken op Julian Alaphilippe. 

Door de wijziging in het parcours wordt ook de tussensprint geskipt. Alleen de bergpunten op de Val Thorens zijn nog te verdienen. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven