INEOS heeft luxe-probleem na Tourzege Bernal: 'Froome komt sterker terug' Tour de France

INEOS heeft luxe-probleem na Tourzege Bernal: 'Froome komt sterker terug'

Door Bram van der Ploeg 28 juli 2019 | 09:57


Als het had gekund, dan was het dit jaar, zo zullen vele kopmannen denken na de Tour de France van 2019. Team INEOS was nooit de indrukwekkende stoomtrein die het onder de naam van Team Sky jarenlang was, maar toch staan de kopmannen op de hoogste twee plaatsen van het podium.

Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon waren er in de bergen vaak vroeg af en Luke Rowe werd nog voor de Alpen uit de koers gezet na een ruzie met Tony Martin. Wout Poels kende veel mindere dagen en dus moesten Jonathan Castroviejo en Dylan van Baarle vaak de meubelen redden van Egan Bernal en Geraint Thomas. Met succes, zo ziet ook ploegleider Nicolas Portal na twintig etappes.

'Je weet nooit wie er gaat winnen, maar het belangrijkste is dat je een omgeving creëert die menselijk is', zo legt hij het succes van Bernal en Thomas uit aan Cycling Weekly. 'Je wil dat beide renners willen en kunnen winnen, maar je moet een saamhorigheid in de groep krijgen, zodat iedereen voor elkaar wil vechten op het moment dat je de kaarten moet spelen. We hebben veel gesproken over onze strategie, waarmee we het potentieel van beide renners wilden gebruiken, met elkaar en niet tegen elkaar. Het is veel werk geweest, iets wat niet in een week is gebeurd.'

Portal beaamt dat de klus volgend jaar nog moeilijker zal worden, wanneer er naast Thomas en Bernal ook nog een op en top gemotiveerd Chris Froome terug aan het front verschijnt. 'Bernal heeft de toekomst en we gaan hem proberen te helpen bij zoveel mogelijk eindzeges in grote rondes. En dat is bizar, want we hebben ook Thomas en Froome, die sterker terug komt dan hij ooit is geweest.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws