Like ons!
België vindt opvolger Van Den Broeck: 'De Plus had bergrit kunnen winnen'

Tour de France

België vindt opvolger Van Den Broeck: 'De Plus had bergrit kunnen winnen'

Met ritzeges van Dylan Teuns, Thomas De Gendt en Wout van Aert hebben de Belgen een prima Tour de France achter de rug. Maar er waren meer Belgische uitblinkers en de grootste was misschien wel Laurens De Plus. ‘Pluske’ reed ijzersterk in de bergen in dienst van Steven Kruijswijk, tot opwinding van Jan Bakelants.

‘Ik wil Laurens De Plus in de bloemetjes zetten’, schrijft Bakelants in zijn column voor Het Nieuwsblad. ‘Onverwacht is het niet. Hij rijdt al een heel jaar sterk. De Plus reed in de Alpen elke dag op kop, prachtig. De laatste Belg die in het hooggebergte zo prominent in beeld reed was Jurgen Van Den Broeck.’

Bakelants denkt dat De Plus, mocht hij niet in dienst van Kruijswijk hebben gereden, de vierde Belg zou zijn geweest met een ritzege in de Tour de France. ‘De Plus won geen rit, maar als hij voor zichzelf had mogen rijden, had hij in de Pyreneeën of Alpen misschien ook een bergrit gewonnen. Hoe lang is dat al geleden?’, doelt Bakelants vragend naar de laatste Belgische ritzege in het hooggebergte. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven