Alaphilippe kiest niet voor Tour de France-aanpak Kruijswijk: 'Dan liever dit' Tour de France

Alaphilippe kiest niet voor Tour de France-aanpak Kruijswijk: 'Dan liever dit'

Door Marijn van den Berge 29 juli 2019 | 10:55


Julian Alaphilippe rijdt liever een aanvallende Tour de France, waarin hij een minder klassement rijdt, dan een conservatieve Tour, zoals bijvoorbeeld Steven Kruijswijk dat doet. Zonder al te veel aanvallen werd Kruijswijk derde, maar daar gaat Alaphilippes voorkeur niet naar uit.

‘Ik ga niet zeggen dat ik nooit in de Tourzege heb geloofd, maar het zat niet in mijn hoofd’, zegt Alaphilippe bij France TV. ‘Om je voor te bereiden op Tourwinst ben je maanden bezig, misschien wel jaren. Een vijfde plaats is meer dan ik ooit had gehoopt, dus dat maakt veel goed voor mij.’

Maar klassementsambities zitten er nog niet in voor Alaphilippe. ‘Misschien wordt het algemeen klassement wel iets waar ik me in de toekomst op zou toeleggen, maar volgend jaar helemaal niet’, aldus de Fransman, die liever vrijuit koerst. ‘Ik vind het leuker om 14 dagen het geel te dragen en twee ritten te winnen, dan niets gedaan te hebben en derde te worden’, aldus Alaphilippe, die dus niet van plan is zich in te houden voor een klassement. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws