'Luxeprobleem dreigt voor Jumbo-Visma: 'Groter intern conflict dan bij INEOS'' Tour de France

'Luxeprobleem dreigt voor Jumbo-Visma: 'Groter intern conflict dan bij INEOS''

Door Marijn van den Berge 29 juli 2019 | 21:17


Bij INEOS heeft men nu met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas drie Tourwinnaars in huis en dat zou in de komende jaren voor botsingen kunnen zorgen. Zeker nu ook Giro-winnaar Richard Carapaz daar bij lijkt te komen. Echter dreigt er bij Jumbo-Visma een veel groter luxeprobleem. Dat zegt Jan Bakelants bij Vive le Velo.

‘Als Froome goed terugkomt, gaan ze bij INEOS wel zeggen: Egan, dat was heel tof vorig jaar, maar dit jaar rijden we nog één keer voor Chris en dan volgend jaar voor jou’, meent Bakelants. ‘Ze gaan Bernal natuurlijk in de wachtkamer houden.’ Al is de vraag of deze dat wil. ‘Dat is het probleem binnen die ploeg, ze hebben zó’n weelde aan renners. Als Carapaz daar volgend jaar ook nog eens bijkomt, dan wordt het moeilijk.’

Toch denkt Bakelants dat het bij Jumbo-Visma harder kan gaan botsen. Niet alleen vanwege een potentiële overvloed aan klassementsmannen, maar ook vanwege keuzes met en tussen andere types renners. ‘Ik zie een veel groter belangenconflict binnen Jumbo-Visma. Dumoulin moet, als hij naar Jumbo-Visma gaat, de Tour rijden. Daar rijdt Roglic ook al en Kruijswijk heeft van het podium geproefd, dus die kunnen ze niet thuis laten. Wat gaan ze dan doen met Groenewegen, Van Aert en Teunissen? Er is daar een groter intern conflict dan bij INEOS.’ (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Kees van ham
30 Jul 2019 om 09:10

Het is onzin om al op voorhand te zeggen dat er problemen zullen ontstaan binnen deze twee ploegen ,we hebben duidelijk kunnen zien tijdens de tour dat alle renners binnen deze ploegen een kans krijgen als deze zich voordoet .
Als de kopmannen naar elkaar kijk dan grijpen de anderen hun kans hoe breder de ploeg hoe meer kansen er ontstaan het is dan ook erg belangrijk dat meerdere uit het team dicht in het klassement staan met het oog op opgave van de kopmannen

Reageer


Meer nieuws