Kruijswijk behaalt 'gewaagd' doel: 'Ik heb een hele mooie prestatie neergezet' Tour de France

Kruijswijk behaalt 'gewaagd' doel: 'Ik heb een hele mooie prestatie neergezet'

Door Marijn van den Berge 30 juli 2019 | 08:52


Steven Kruijswijk stond niet okselfris aan de start van het na-Tourcriterium in Boxmeer. Na drie enerverende weken was het moeilijk de slaap te vatten en er is vast ook wat alcohol gevloeid. Maar dat was het allemaal waard, want de Nederlander kreeg een mooie ontvangst na zijn derde plaats in de Tour.

‘Na de Tour weet je pas echt wat het in Nederland gedaan heeft. Als je in zo’n wedstrijd zelf zit, krijg je niet echt mee wat er in Nederland leeft’, zegt Kruijswijk bij de NOS. ‘Dan zijn dit mooie momenten om je aan het publiek te tonen en te kijken wat de reacties zijn.’

Veel geslapen heeft Kruijswijk niet, maar wel had hij de tijd om alles eens te laten bezinken. ‘Dan komt toch wel het besef dat ik een mooie prestatie heb neergezet. Ik kijk met voldoening terug. Ik had deze winter al uitgesproken dat ik graag naar het podium wilde. Gewaagd, maar niet onrealistisch, dat blijkt nu ook. Een doel moet je wel stellen als uitdaging. Dan is het mooi dat het lukt en kijk je terug op drie hele mooie weken.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws