Like ons!
Van Baarle helpt 'die pik' aan Tourzege: 'Heb een heel hoog niveau gehaald'

Tour de France

Van Baarle helpt 'die pik' aan Tourzege: 'Heb een heel hoog niveau gehaald'

Samen met Wout Poels was Dylan van Baarle één van de twee Nederlandse helpers die Egan Bernal aan de Tourzege hielpen. En het was vooral Van Baarle die wel boven zichzelf uit leek te stijgen. De klimcapaciteiten van Poels kennen we, die van Van Baarle verrasten toch flink.

‘Het is nog een beetje onwerkelijk, maar hiervoor ben ik naar de ploeg gekomen: een grote ronde winnen’, zegt Van Baarle tegen het Algemeen Dagblad. ‘Ik weet niet of ik boven mezelf ben uitgestegen, maar ik heb wel een heel hoog niveau gehaald. Ik wist dat ik redelijk bergop kan, maar het ging zo goed, dat ik ook in de bergen mijn werk heb kunnen doen. Dat geeft wel een lekker gevoel.’

En dat allemaal in dienst van Geraint Thomas én natuurlijk Bernal, die zeer grote indruk maakt op Van Baarle. ‘Die pik is 22 jaar en ik heb geen idee wat er op hem af gaat komen. Maar toen ik 22 was, wist ik niet eens wat de Tour was’, zegt Van Baarle met enige overdrevenheid.

Van Baarle: 'Ik vond het supergaaf voor Kruijswijk'

De grootste rivaal voor Bernal en Van Baarle was natuurlijk Steven Kruijswijk. Dat zijn landgenoot derde wordt achter zijn eigen kopmanmen, respecteert Van Baarle dan ook. ‘Ik vond het supergaaf voor Steven. Het geeft wel aan dat we op dit moment in Nederland heel veel goede ronderenners hebben. Derde worden in de Tour is superknap.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven