Like ons!
Lefevere blijft nuchter: 'Julian heeft sterkere ploeg nodig om Tour te winnen'

Tour de France

Lefevere blijft nuchter: 'Julian heeft sterkere ploeg nodig om Tour te winnen'

Patrick Lefevere denkt niet dat Julian Alaphilippe in 2020 voor de eindwinst kan gaan in de Tour de France. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step denkt niet dat zijn ploeg daar sterk genoeg voor is.

Lefevere zag Alaphilippe veertien dagen in het geel rijden, maar dat deed hij vooral op eigen kracht. 'Julian is iemand die met passie fietst, het is onmogelijk om niet van hem te houden. Hij heeft indruk gemaakt op mij', vertelt hij aan Le Parisien. 'Aan het einde had hij de kracht niet meer. Julian had nog maar één mogelijkheid om te winnen en dat was dat het zo hard was gaan sneeuwen, dat beide Alpenetappes zouden worden geannuleerd.'

Het is een gekscherende opmerking, maar Lefevere weet ook dat Alaphilippe een andere ploeg en mindset nodig heeft, wil hij in de derde week meedoen om het geel. 'We hebben geen team die daar klaar voor is. We richten ons op andere doelstellingen, Julian heeft sterkere ploeggenoten nodig. Voor de jaren daarna; waarom niet? Het zal echter wel moeilijk zijn als je een echte klimmer zoals Egan Bernal ziet fietsen.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven