Bernal, Thomas én Froome in 2020? 'Moeten het maar eens hebben over kopmanschap' Tour de France

Bernal, Thomas én Froome in 2020? 'Moeten het maar eens hebben over kopmanschap'

Door Bram van der Ploeg 02 augustus 2019 | 10:12


Geraint Thomas is heel erg benieuwd hoe de ploeg van Team INEOS eruit komt te zien als hij, Chris Froome en Egan Bernal alle drie aan de start verschijnen van de Tour de France in 2020. In gesprek met ITV spreekt hij uit dat het de ploeg in principe kracht moet geven.

'We starten volgend jaar in Nice, om de hoek van waar we trainen. Als we alle drie aan de start staan, Froomey, Egan en ik, jeez. Dan moeten we het maar eens gaan hebben over het kopmanschap', zo vertelt Thomas. De nummer één en twee van de laatste twee Tours is echter niet bang voor concurrentie. 'Wij zijn altijd eerlijk geweest en duidelijk in de communicatie naar elkaar. Het wordt geweldig om die extra kracht te hebben.'

Naar eigen zeggen was de samenwerking tussen hem en Bernal prima. 'Als ik eerlijk ben, ben ik dichterbij het einde dan het begin van mijn carrière. Egan en ik leven in verschillende generaties, maar het is geweldig om dit succes te hebben.' Met Froome erbij, lijkt INEOS schiet onklopbaar. 'De andere ploegen zullen moeten antwoorden op de weg', aldus Thomas.

Thomas: 'Mooi om te zien hoe snel Froome vooruit gaat'

Er is één maar in het hele verhaal; het herstel van Froome. De Brit viel keihard in de Dauphiné en herstelt al weken van meerdere breuken. Voor Thomas is het echter geen vraag of zijn ploegmaat in 2020 back on track is. 'Je weet hoe hij is. Nu hij niet op de fiets zit, gaat al zijn aandacht naar zijn herstel en het is mooi om te zien hoe snel hij vooruit gaat. Hopelijk krijg ik de kans om hem snel te zien en bij te praten.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws