Wiggins kiest etappezege Nibali als mooiste Tourmoment: 'Ik hou van die kerel' Tour de France

Wiggins kiest etappezege Nibali als mooiste Tourmoment: 'Ik hou van die kerel'

Door Bram van der Ploeg 02 augustus 2019 | 19:30


Julian Alaphilippe reed veertien dagen in het geel, Jumbo-Visma won vier ritten en Egan Bernal won de Tour de France, maar volgens Bradley Wiggins was er voor hem één moment het mooist. Dat Vincenzo Nibali de twintigste etappe won, deed hem veel.

Dat vertelt Wiggins aan La Gazzetta dello Sport. Als commentator voor Eurosport was hij op de motor kritisch geweest tijdens de Tour op Nibali, die duidelijk niet zijn hoogste niveau haalde. In de etappe naar Val Thorens snoerde de Italiaan hem de mond. 'Hij is een old school renner. Ik hou van hem. In het verleden zijn we het weleens oneens geweest met elkaar, maar na die etappe ben ik bij hem in de bus geweest en hebben we een foto genomen', vertelt Wiggins.

Wiggo, die zelf de Tour de France won in 2012, vervolgt: 'Mijn mooiste moment was om Nibali die etappe te zien winnen. Ik moest op Google opzoeken wat 'Sorry Vincenzo' in het Italiaans was. Ik hou van die kerel, het is ongelofelijk welke inspanning hij heeft geleverd om daar te winnen.' (foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws