Froome geniet van 'fenomenale' Bernal: 'Zijn leven gaat voor altijd veranderen' Tour de France

Froome geniet van 'fenomenale' Bernal: 'Zijn leven gaat voor altijd veranderen'

Door Bram van der Ploeg 07 augustus 2019 | 14:28


Chris Froome is diep onder de indruk van de Tourzege van Egan Bernal. De Brit, die zelf dolgraag voor zijn vijfde eindzege was gegaan, vertelt via de officiële kanalen van Team INEOS dat de Colombiaan nog grootse dingen gaat laten zien. 

'Ik zag al vrij snel dat hij een enorm talent was, iemand die geweldige dingen zou gaan doen in onze sport. Maar ik had niet verwacht dat hij de winnaar van de Tour de France zou worden. Het is fenomenaal wat hij heeft bereikt op zo'n jonge leeftijd. Hij heeft het opgenomen tegen de beste renners van de wereld en hij won. Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet voelen', aldus Froome.

'Egan zijn leven gaat voor altijd veranderen', vervolgt hij lachend. 'Ik heb in Colombia ervaren hoe groot het wielrennen daar is, ik denk niet dat hij beseft wat hem gaat overkomen als hij thuis komt. Het was speciaal om het als fan te zien. Ik ken de ploeg heel goed en alle renners die meededen, waardoor de wedstrijd echt tot leven kwam voor mij. Ik had dolgraag meegedaan, maar vond het ook leuk om eens van een afstand te kijken. Dat we de Tour zeven keer hebben gewonnen in acht jaar, met vier renners, is geweldig.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws