Kerckhoffs vreest voor Kruijswijk: 'Hij zal zich in de Tour moeten schikken' Tour de France

Kerckhoffs vreest voor Kruijswijk: 'Hij zal zich in de Tour moeten schikken'

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2019 | 16:03


Raymond Kerckhoffs is heel erg benieuwd hoe Team Jumbo-Visma in 2020 omgaat met drie absolute kopmannen in de ploeg. Volgens de journalist van De Telegraaf doet de ploeg er goed aan om Tom Dumoulin, Primoz Roglic én Steven Kruijswijk naar de Tour de France te sturen.

Kerckhoffs wijst naar Team INEOS, waar al jaren wordt gewerkt met meerdere kopmannen. De komst van Dumoulin heeft volgens hem wel één belangrijk slachtoffer: 'Ik denk dat Dumoulin, Roglic en Kruijswijk straks goed op elkaar moeten inspelen, maar in de Tour zal Kruijswijk zich moeten gaan schikken in de rol voor Roglic en Dumoulin.' Gelukkig voor Kruijswijk zijn er drie grote rondes, zo beaamt ook Kerckhoffs.

De wielerjournalist is wel kritisch richting Dumoulin, die volgens hem in 2017 een verkeerde beslissing maakte door zijn toekomst langdurig aan Team Sunweb te verbinden. Door die beslissing moest Dumoulin nu om tafel om zijn contract te laten ontbinden. 'Ik vond het niet slim dat hij zijn contract verlengde met vier jaar. Als je jezelf zo aan het ontplooien bent als wielrenner, dan weet je dat er aanbiedingen gaan komen. Dat kunnen financieel en sportief betere uitdagingen zijn, zoals nu het geval blijkt te zijn.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws